10 апреля 2011 г.

Століття Якова



7 квітня в бібліотеці для юнацтва відбулася зустріч з луцьким письменником, лауреатом премії "Коронація Слова" Володимиром Лисом. На зустрічі були присутні члени міського відділення Всеукраїнської організації "БлагоДар", громадської організації "Об'єднаної молоді" та Горлівського літературного об'єднання "Забой". Так само на зустрічі були представники Артемівська та Дружківки.

Володимир Савич Лис - український журналіст, драматург, письменник. Закінчив факультет журналістики Львівського ГУ ім. Івана Франка. У літературі дебютував як драматург, п'ять його п'єс було поставлено в різних театрах України, на українському радіо. Як прозаїк заявив про себе в 1985 році, автор декількох романів і повістей. Член Спілки письменників України та Асоціації українських письменників. Цю зустріч з письменником для горлівчан організувало донецьке відділення Європейської партії України.

"Вік Якова" - роман, з яким Володимир Лис переміг у Всеукраїнському конкурсі "Гранд-коронація". Історія, опис Володимиром Лисом, проста і душевна, в ній багато чуттєвих і мелодраматичних сцен, а мотиви, які змушують героїв роману чинити так, а не інакше, збагненна на рівні протилежних понять: любов, совість, доброта, співчуття, зрада і покарання. Окрім презентації роману присутні розмовляли і про політичну ситуацію в країні, і про літературні новинки, і про хобі винуватця зустрічі (Володимир Лис метеоролог-любитель). Зустріч вийшла теплою та продуктивною, будемо сподіватися, що Володимир Савич запам'ятає Горлівку і горлівських читачів з кращого боку.

Комментариев нет: